Newsletter nr. 5 din 11.10.2011 :: 2K Telecom
Infinit mai Bine
  • » Routerul Wi-Fi disponibil cu abonamentul 2K Telecom M incape in orice buzunar.
  • » Abonamentele 2K Telecom M asigura viteze reale de 3 si 6 Mbps. Testeaza si convinge-te!

In ultimii ani Internetul si nevoia de a fi conectat mereu au devenit din ce in ce mai prezente in viata noastra. Cumulata cu dezvoltarea exploziva a aplicatiilor bazate pe o legatura la Internet, si in special a celor care inglobeaza trafic video (ex.: videoconferintele, IPTV), aceasta nevoie a generat o cerere crescanda din partea utilizatorilor pentru  conexiuni de date mobile de mare viteza.

Pornind de la aceste premise, am creat abonamentul 2K Telecom M, abonament ce permite utilizatorilor acces la Internet:

  • Nelimitat – fara nici un fel de limitare de trafic sau limitari de viteza dupa ce un anumit nivel de trafic este atins.
  • De oriunde – din sediul firmei, din sediul unui partener sau client, de acasa sau dintr-un loc public.

Abonamentul este diponibil in doua variante, create pentru a acoperi nevoile specifice de trafic ale utilizatorilor finali:

  • M3+ permite:


O viteza de descarcare (download) de 3 Mbps.

O  viteza de incarcare (upload) de 512 kbps.

Aceste viteze asigura conditii bune pentru majoritatea activitatilor pe care un utilizator le desfasoara pe Internet:  navigare (browsing), trimiterea/primirea de e-mail-uri, comunicarea cu prietenii prin intermediul clientilor de mesaje instant (ex.: Yahoo Messenger, Google Voice, Microsoft Communicator,...) sau a retelelor sociale, ascultarea posturilor de radio on-line.

  • M6+ permite:


O viteza de descarcare (download) de 6 Mbps.

O  viteza de incarcare (upload) de 1 Mbps.

Abonamentul este destinat utilizatorilor ce folosesc Internetul intensiv sau folosesc des aplicatii ce necesita o conexiune cu viteza ridicata (ex. urmarirea de filme on-line, videoconferinte). Il recomandam de asemenea tuturor celor care doresc sa testeze capacitatile reale ale unei retele 4G in utilizarea de zi cu zi.

Pentru utilizatorii cu nevoi particulare, 2K Telecom pune la dispozitie optiunea de a achizitiona:

  • O adresa IP statica routabila – utila celor care doresc sa permita acces remote la computerul lor sau care vor sa transmita continut video printr-o camera video IP.
  • Configurarea unei retele virtuale private de tip Layer 2 sau Layer 3 – utila in special companiilor care doresc sa aplice politici specifice traficului de date pe care il gestioneaza sau operatorilor care doresc sa revanda sau sa impacheteze solutiile 2K Telecom.


Pentru ambele abonamente, conectarea la Internet se realizeaza folosind fie un modem de dimensiuni reduse conectat pe USB, fie un router compact Wi-Fi, ambele cu un timp mediu de instalare si configurare de sub 60 de secunde.

In cazul folosirii modemului USB, utilizatorii vor descoperi adevarata experienta plug and play - instalarea se realizeaza automat fara a mai fi nevoie de o aplicatie dedicata pentru initierea conexiunii.

Echipat cu o baterie ce ii asigura o autonomie de 4 ore in regim de functionare sau de 18 ore in regim de stand by, routerul portabil Wi-Fi este ideal pentru utilizatorii care doresc sa partajeze conexiunea cu alte persoane sau intre mai multe echipamente de acces (ex. laptop si telefon mobil).

Coltul utilizatorului: Cristian Aciubotaritei, Director General INSOFT Development & Consulting
  • » Cum se comporta o conexiune WiMAX in utilizarea de zi cu zi?
  • » Cum ati descrie intr-o propozitie experienta folosirii conexiunii 4G WiMAX?

Educatie: in 2000 a absolvit Facultatea de Drept Bucuresti.

Experienta profesionala: intre 2000 si 2007 a lucrat in cadrul Guvernului in functia de Consilier. Din 2007 a lucrat la Siveco ca Director de Vanzari Guvernamentale. Din 2010 a fost Director Comercial al Asesoft International, iar din 2011 este Director General la Insoft Development & Consulting.

Hobbyuri: pescuitul si artele martiale

 

De cand folositi serviciile 4G WiMAX?

Din august 2011.

Puteti sa ne descrieti cum se integreaza serviciile 4G WiMAX in activitatea firmei?

Intre activitatile de baza la Insoft Development & Consulting se afla consultanta, analiza si instalarea aplicatiilor si solutiilor pentru clientii nostri. In cadrul acestor activitati, dezvoltatorii, analistii si project managerii nostri petrec o mare parte din timp in locatia clientului; in acest timp, pentru asigurarea comunicatiilor de date cu sediul central printr-o retea privata, angajatii Insoft  se conecteaza la routerul mobil 4G cu functie de hotspot Wi-Fi.

In plus, acum doua weekenduri a cazut legatura de date pe care o am acasa si, deoarece trebuia sa mai rezolv unele lucruri legate de job, am luat acasa un router 4G. Instalarea a fost practic instantanee, nu a mai trebuit sa intind cabluri prin toata casa si astfel am trecut la treaba: am urmarit filmele de prezentare ale unei aplicatii si am trimis mailurile restante rapid si fara probleme.

Ce echipamente ati utilizat pentru a accesa reteaua 4G WiMAX?

Routerul mobil Wi-Fi de la GreenPacket.

Cum se comporta o conexiune 4G WiMAX in utilizarea de zi cu zi?

Conexiunea este stabila si ofera maximul de confort pe care il poti avea in activitatea din exteriorul firmei.

Care sunt in opinia dumneavoastra principalele avantaje ale folosirii unei conexiuni 4G WiMAX?

Portabilitatea si viteza de lucru pe care le poti avea de la o conexiune fara fir. Lipsa cablurilor si functia de hotspot te scapa de multe batai de cap.

In timpul folosirii serviciului, ati constatat si aspecte care admit imbunatatiri?

Extinderea teritoriala a retelei.

Cum ati descrie intr-o propozitie experienta folosirii conexiunii 4G WiMAX?

Oriunde pleci ai internetul de la firma cu tine.

 

Indicatori privind Calitatea Serviciilor Furnizate | Procedura de masurare a parametrilor asociati indicatorilor de calitate | Procedura de tratare a reclamatiilor 2K Telecom | Contract cadru servicii de comunicatii | Termeni si conditii generale